Hallonsorbet

 
 
 

Här är ett jätte gott recept på hallaonsorbet som min bästa kompis Josefin gjorde! :D<3
 
Ingredienser

500 g hallon
1 dl vatten
1 dl strösocker
1 st äggvita

Tillagning:

1. Koka upp hallon, vatten och socker i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och låt kallna. Mixa blandningen slät med mixerstav.

2. Vispa äggvitan till ett fast skum i en ren bunke. Vänd ner äggvitan i hallonpurén och blanda noga.

3. Häll upp sorbeten i en burk med lock och frys 30 min. Ta ut sorbeten och mixa den ännu en gång med mixerstav. Frys ytterligare 1 timme, tills sorbeten fått fin konsistens. Har du glassmaskin kan du i stället frysa sorbeten i den ca 30 min.

Lycka till och hoppas det smakar! :)

// Lovisa :)<3
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0