Moussetårta med smak av lime och mango

lime 
 

Vit prinsesstårta med mousse

 
Ljus botten fylld med vaniljcreme och skogsbärsmousse. Täckt med vit marsipan.
 
Kram Lovisa:)<3
 
 

Nyttiga chokladbollar

 
Det finns faktiskt nyttiga godsaker också! :)
 
NYTTIGA CHOKLADBOLLAR
 
Ingredienser:
 
  • 2 nävar torkade aprikoer
  • 3 nävar chaselnötter
  • kakao efter smak
Gör så här:
 
  1. Lägg de torkade aprikoserna i varmt vatten tills de har blivit mjuka.
  2. Mixa chaselnötterna till ett mjöl.
  3. Lägg ner alla ingredienserna i matberedaren + 1/2 dl vatten och mixa ihop allt. Blir det för torrt ha i lite mer vatten då tills de får en bra konsistens.
  4. Grovhacka chaselnötter och rulla dem i de.
Du kan variera dig i en oändlighet med torkad frukt, bär och nötter. Ta vad du tycker om! Det är bara fantasin som sätter stopp! ;)
 
Lycka till och hoppas det smakar! :)
 
Kram Lovisa :)<3
 

Äpple cupcakes

 
Äpple cupcakes med chaifrosting :)
 
Kramar Lovisa :)<3
 

Moussetårta

 
Moussetårta med smak av mango och passionsfrukt. Jag dekorerade den med färsk frukt och ett chokladband.
 
Om ni vill ha receptet får ni säga till! :)
 
Kramar Lovisa :)<3

Chokladdopaade jordgubbar

 
MUMS! Chokladdoppade jordgubbar! :)
 

Rågkakor med hemmagjord müsli

 
Hemmagjord müsli och rågkakor.
 
Rågkakor
 
INGREDIENSER:
 
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 dl Kungsörnen Rågkross
  • 4 dl kallt vatten
  • 25 g smör eller margarin
  • 50 g (1 pkt) jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • 1 msk brödkryddor
  • 750 g (ca 1,3 l) Rågsikt

GÖR SÅ HÄR: 
  1. 1. Koka upp vatten och rågkross och häll blandningen i en degskål. Blanda ner vatten och matfett i rågkrosset. Låt det svalna till 37°C.
  2. 2. Smula ner jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt salt, sirap, krydda och mjöl, men spar 1 dl till utbakningen.
  3. 3.Arbeta degen kraftigt (ta ev mer mjöl) tills den känns smidig. Låt den jäsa under bakduk, ca 20 minuter.
  4. 4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela degen i 4 delar. Kavla eller platta ut varje del till en rund kaka, ca 16 cm i diameter. Lägg kakorna på smorda eller bak- plåtspappersklädda plåtar. Nagga med en gaffel.
  5. 5. Låt dem jäsa under bakduk, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C. Grädda mitt i ugnen, 12–15 minuter. Pensla rågkakorna med vatten, ev blandat med lite sirap. Låt dem kallna på galler under bakduk.

 

müsli med torkad frukt och bär
 
 
INGREDIENSER 

 

  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl hasselnötter
  • 6 dl råg- eller dinkelflingor eller fiberrika havregryn
  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl sesamfrö
  • 3 msk rapsolja
  • 3 dl blandad torkad frukt och bär t.ex. russin, aprikoser i bitar, äppelringar i bitar, tranbär, blåbär och gojibär
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Grovhacka mandel och nötter.
  3. Blanda rågflingor, mandel, nötter, kokos, solrosfrön, pumpakärnor och sesamfrö väl i en bunke.
  4. Blanda ner oljan i flingblandningen. Häll allt på en plåt och bred ut det jämnt.
  5. Rosta müsliblandningen mitt i ugnen ca 30 minuter. Rör om 2-3 gånger under rostningen. Låt det svalna. Blanda med torkad frukt och bär.
  6. Förvara muslin i burkar med tätslutande lock.
 
Lycka till! 
Kramar Lovisa :)<3

 

Chokladtårta med frukt

 
Detta är en fräch och fruktig tårta fylld med vaniljkräm och chokladmousse. Jag köpte fingers att sätta runt om och sedan dekorerade jag den med frukt. Eftersom jag ville att fruken skulle hålla sig fräch sprayade jag över gelé. 
 
Det kan du på ett enkelt sett göra genom att köpa tårtgele och göra som det står på instruktionerna. Men istället för att hälla över den kan du hälla det i en sprayflaska och spraya gelen över trårtan, vilket jag tycker är mycket lättare. Då får du dessutom ett tunt lager också.
 
Lycka till!
Kramar Lovisa :)<3

Chokladårta

 
 
 
 
Detta är en tårta jag gjorde igår till min handledare på praktiken.
Tårtan har ljusa bottnar, fylld med apelsintryffel och chokladmousse.
Sedan täckte jag den med apelsintryffe och riven choklad på kanterna.
Jag dekorerade den med physalis och en chokladrulle.
 
Om recept önskas får ni bara säga till så fixar jag det! :)
 
Kram Lovisa :)<3
RSS 2.0