Hallonsorbet

 
 
 

Här är ett jätte gott recept på hallaonsorbet som min bästa kompis Josefin gjorde! :D<3
 
Ingredienser

500 g hallon
1 dl vatten
1 dl strösocker
1 st äggvita

Tillagning:

1. Koka upp hallon, vatten och socker i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och låt kallna. Mixa blandningen slät med mixerstav.

2. Vispa äggvitan till ett fast skum i en ren bunke. Vänd ner äggvitan i hallonpurén och blanda noga.

3. Häll upp sorbeten i en burk med lock och frys 30 min. Ta ut sorbeten och mixa den ännu en gång med mixerstav. Frys ytterligare 1 timme, tills sorbeten fått fin konsistens. Har du glassmaskin kan du i stället frysa sorbeten i den ca 30 min.

Lycka till och hoppas det smakar! :)

// Lovisa :)<3
 
 

After eight Cupcakes

 
 
 
MUFFUINSEN
 
Gör så här:
 
Ingredienser:
  • 2 ägg
  • 200 g strösocker
  • 130 g mjöl
  • 50 g kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/4 tsk vaniljsocker
  • 160 g smör
  • 120 g choklad
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda ner mjöl, bakpulver, salt och akao i en separat bunke för att allt ska fördelas jämt.
  4. Blanda ner vaijsocker och mjölk i en annan bunke.
  5. Blanda samman allt i en och samma bunke och rör om tills alla ingredienserna har blandats väl.
  6. Rör ner de smälta smöret, den grov hackade chokladen och hallonen.
  7. Fyll formarna ungefär till 3/4 av formen.
  8. Grädda i ca: 30 min.
Färdigt på 10min
 
INGREDIENSER:
 
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
100g philadelphiaost 
peppermintsarom efter smak och några droppar grön karamellfärg
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Vispa smör och florsocker och vaniljsocker pösigt.
2. Vispa ner philadelphiaosten.
3. Häll i pepparmintsaromen och några droppar karamellfärg till önskad färg.
4. Spritsa det på muffinsen och dekorera med after eight aller något annat som du tycker passar.
 
Lycka till och hoppas det smakar! // Lovisa :)<3

Spindlar

 
Vissr e dom jätte söta? :)
 
Dessa söta små "spindlar" hade min bästa kompis med sig när hon kom hem till mig på Haloween! :)
 
Kram Lovisa

Silviakaka

 
 
 
Silviakaka

30 bitar

6 ägg
6 dl strösocker
3 dl kallt vatten
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver

Glasyr
200 g smält margarin
2 dl strösocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
Kokos

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker.
3. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och sedan vattnet.Häll smeten i en långpanna, som jag har smort med smör och bröat ströbröd, kokos eller socker.
Grädda i drygt 15-20 min. Kolla med sticka! Låt svalna.
4.Smält margarin. Blanda i övriga ingredienser till glasyren och koka några minuter under ständig omrörning.
5.Bred ut på kakan och strö över kokos.

Lycka till och hoppas det smakar! :)

// Lovisa <3

Chokladtårta

Här har jag gjort en tårta enbart i choklad!

Jag gjorde en "silviakaks botten" i brist på potatismjöl (men jag hade i kakao också).

Sen på första lagret hade jag aprikosmarelad och i andra lagret så hade jag chokladtryffel. Sen hällde jag varm chokladtryffel ovanpå. Som ni ser dekorerade jag även med en rosa ros och 2st blad :)


Silviakaka

3 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kallt vatten
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker.
3. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och sedan vattnet.Häll smeten i en långpanna, som jag har smort med smör och bröat med ströbröd, socker eller kokos i botten.
4.Grädda i drygt 15-20 min. Kolla med sticka! Låt svalna.


Chokladtryffel

1 ½ dl vispgrädde
100 g smör
300 g mörk choklad, ca 50% kakaohalt

Gör så här

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Rör under tiden så att smöret smälter. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar. Rör ner chokladen i grädden och låt den smälta. Låt chokladsmeten stelna i kylen några timmar.
 
RSS 2.0