Marängbotten med glass och chokladsås

 
 
Marängbottnar

Ingredienser
 
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker

Gör så här
  • Sätt ugnen på 125 grader.
  • Vispa äggvitor och socker i en bunke tills smeten blivit tjock och fast.
  • Bred eller spritsa ut marängen på ett bakplåtspapper i den form du vill bottnarna ska vara.
  • Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i ca 45-60 minuter.
  • Låt bottnarna kallna, lossa dem försiktigt från pappret.

Chokladsås

 

Ingredienser

  • 1dl socker
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 nypa flingsalt
Gör så här:
 
  • Häll alla ingredienserna i en kastrull.
  • Låt koka några minuter under omrörning tills sockret har smällt.
  • Servera varmt!

Maräng bakelsen

 

Gör så här:

 

  • Ta en marängotten. 
  • Forma en kula av vaniljglassen och lägg på marängen.
  • Lägg på några frusna hallon.
  • Ringla över den varama chokladsåsen.
  • Ät och njut! 

 
Lycka till och hoppas att det smakar! :)
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0