Hallonpaj

 

 
Smuldeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
 
Fyllning:
600 - 800 g hallon
1/2 - 3/4 dl socker
1 - 2 msk potatismjöl
 
Gör så här:
  • Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från plattan och låt stå i 5 minuter.
  • Blanda övriga ingredienser i en skål.
  • Häll på smöret och blanda väl. Ställ i kylskåp i ett par timmar.
  • Lägg hallon i en smord pajform och strö potatismjöl över.
  • Smula pajdegen över.
  • Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0