Rågkakor

 
Ingredienser:
50 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 tsk salt
2 msk sirap
1 msk brödkrydda (anis och fänkål)
13 dl rågsikt
 
Gör så här:
  • Smält margarinet i en kastrull, häll i mjölken och värm till det är fingervarmt.
  • Smula sönder jästen i en bunke och häll över degspadet. Rör tills jästen smälter.
  • Tillsätt sirap, brödkrydda, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  • Knåda degen och dela den i fyra bitar. Forma runda bullar som plattas ut till runda kakor, ca 15 cm i diameter.
  • Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.
  •  
    Låt jäsa i 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0