Franska maränger

Ingredienser:
7 st äggvitor 
5.25 dl socker
100 g mörk choklad 70%
(Karamellfärg i valfri färg)
 
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 130 grader.
  • Blanda socker och äggvita i en rostfri bunke.
  • Sänk ner bunken i ett vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under vispning. Kontrollera temperaturen med en stektermometer.
  • Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills den kallnat. Stanna inte vispen förrän det är klart - annars finns det risk att marängen sjunker ihop.
  • Smält den mörka chokladen och blanda den, endast lite, med marängen. (Tillsätt eventuellt karamellfärg)
  • Klicka ut marängen på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av två skedar.
  • Grädda i ugnen i ca 45-55 minuter, marängerna ska vara lite sega i mitten.

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0