Jag och min lillasyster :)

Chokladcupcakes med hallon och choklad

Ingredienser:
  • 2 ägg
  • 200 g strösocker
  • 130 g mjöl
  • 50 g kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/4 tsk vaniljsocker
  • 160 g smör
  • 120 g choklad
  • 1 dl hallon
Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda ner mjöl, bakpulver, salt och akao i en separat bunke för att allt ska fördelas jämt.
  4. Blanda ner vaijsocker och mjölk i en annan bunke.
  5. Blanda samman allt i en och samma bunke och rör om tills alla ingredienserna har blandats väl.
  6. Rör ner de smälta smöret, den grov hackade chokladen och hallonen.
  7. Fyll formarna ungefär till 3/4 av formen.
  8. Grädda i ca: 30 min.
Frosting:

Ingredienser

ca 300 g floursocker (lite väl mycket tycker jag)
ca 40 g kakao
50 g smör, rumstempererat
125 g naturell philadelphia
Vispa ihop florsocker, kakao och smör till en slät smet med elvisp på medellåg hastighet. Tillsätt färskosten och vispa tills det är helt blandat. Vispa sedan på medelhög hastighet tills glasyren är lätt och fluffig, minst 5 minuter. Vispa inte för länge eftersom glasyren snabbt kan bli lös.
Lycka till! :)

Knäck

Ingredienser:

2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1 dl hackad mandel
Knäckformar
Gör så här:

  1. Blanda socker, vipgrädde och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull.
  2. Låt det koka upp och rör om då och då. Sänk värmen när det börjat att koka, men sänk inte mer än att det fortsätter att koka.
  3. Låt koka 20- 45 minuter tills smeten har blivit seg.
  4. Under tiden, plocka upp knäckformarna.
  5. Hacka mandel, med maskin eller med en kniv.
  6. Gör ett kulprov för att se om det är klart. Ta en klick av smeten i ett glas kallt vatten och se om man kan göra en kula av den. Då är det klart.
  7. Rör sedan i mandeln.
  8. Fördela sedan smeten i formarna.
  9. Låt stelna på kall plats.
  10. Förvara gärna i burk med smörpapper emellan så kladdar inte knäcken ihop.
www.recepten.se

Jag tyckte det var dags för lite julgodis!

Här kommer det recept på 2 olika sorters julgodis!
ca 24 st
Ingredienser:

  • 250g marsipan
  • 125g nogat
  • 200g choklad
  • 100g vit choklad till dekoration samt silver kulor
Gör så här:

  1. Ta en bit marsipan och arbeta den mjuk.
  2. Ta en lagom stor bit nogat och rulla till en kula.
  3. Lägg nogatkulan i mitten av marsipanbollen.
  4. Doppa i choklad.
  5. Lägg på en liten silverkula och sedan ringlar du lite vit choklad över.
Klart! Lycka till och hoppaas att det smakar! :)

Snickerskaka

Ingredienser:
1 dl socker
2 dl sirap
1 burk jordnötssmör
2 dl kokos
1 liter specialflingor (till exempel Kelloggs Special K)
200-250 g mörk eller ljus choklad
Gör så här:

Värm socker, sirap och jordnötssmör i en kastrull (OBS: det får inte koka). Krossa eller smula specialflingorna något. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt vaniljsocker, kokos och specialflingorna. Blanda ihop väl och bred ut smeten i en liten långpanna. Smält chokladen och bred över smeten. Låt svalna och skär sedan i valfrit stora rutor.
Lycka till! :)

Mmm.....

RSS 2.0