Chokladmuffins med smak av mint


100 g smält smör
1 dl mjölk
2 st ägg
1 ½ dl socker
5 msn kakao
3 tsk vanniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
50 g mörk choklad med mint

Tillagning

1. Vispa ägg och sockret, äver farinsockret.
2. Smält smöret och blanda i mjölk.
3. Blanda alla torra ingredienser.
4. Blanda i resten och rör om. Häll i muffins formar och tryck ner en liten bit choklad med mint. Grädda i ca 10min i 200°C.

Lycka till och hoppas det smakar! Kramar Lovisa. :)<3<3

Tigerkaka

Jag har tyvärr inte hunnit med att baka några alla hjärtans dag bakelser, men jag bjuder istället på Tigerkaka. :)

Du behöver

  • 50 gram smält smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 1-2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här:

Smörj och mjöla en av lång form, eller en kransform på ca två liter.

Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.

Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.

Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.

Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.

Grädda i 175 grader cirka 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.

Vänta några minuter efter det att du tagit ut kakan. Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen på galler.

Lycka till och hoppas att det smakar! Kramar Lovisa! :)<3<3

Ostfrallor

50 gr jäst
1 tsk salt
2 tsk ljus sirap
5 dl gammaldags mjölk
50 gram smör
750 gram vetemjöl

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smula ned jästen i en bunke; tillsätt salt och sirap.
3. Smält smöret, och häll i mjölken. Häll detta över jästen i bunken.
4. Arbeta därefter ned mjölet. Täck över bunken och låt jäsa i 30-45 minuter. 
5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Pudra över lite mjöl, och platta ut degen en aning. Dela den därefter i bitar med hjälp av en degskrapa. 
6. Spraya lite vatten på frallorna och doppa dem i riven ost.
7. Placera bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper, och grädda dem i mitten av ugnen i 10-12 minuter.

Lycka till och hoppas det smakar! Kramar Lovisa :)<3<3

Chokladbiskvier


Ingredienser

Biskvibottnar
250 g mandelmassa
1.5 dl strösocker
2 st äggvitor
Smörkräm
1 st äggvita
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st nypa salt
0.5 st citron, saften
250 g smör
1 msk kallt espressokaffe
Till doppning
150 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här

1. Botten
Sätt ugnen på 180 grader.

2. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.

3. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.

5. Smörkräm och doppning
Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.

6. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.

7. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.

8. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.

9. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.

10. Rör ner kallt espressokaffe.

11. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga.

12. Låt stelna i kyl eller frys.

13. Smält choklad till doppning i ett vattenbad.

14. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.

Lycka till och hoppas det smakar! :) Kramar Lovisa :)<3

Hallon med vit choklad

Detta är en väldigt enkel och väldigt god efterätt.
Ingredienser:
7 dl hallon
100 g vit choklad
Gör så här:
Häll upp de fruska hallonen i en ungssäker form. Sedan hackar du den vita chokladen och strör den över de frusna hallonen. Efter att du har gjort detta så sätter du in de i ugnen i 200°C tills chokladen har smällt och fått lite gyllenbrun färg. Till detta serverar man med en bit/kula äkta vaniljglass.

Lycka till och hoppa det smakar! :) Kramar Lovisa
RSS 2.0