Smulpaj med Blåbär och hallon


Ingredienser
  • 100 g smör
  • 3 msk socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
Fyllning
  • 9 dl hallon och blåbär
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 msk potatismjöl
Gör så här:
  1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
  2. Skiva rabarberna tunt. Blanda ihop med blåbären och hallonen.
  3. Vänd ner socker och potatismjöl i bären.
  4. Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen.
  5. Grädda pajen på 225° i ca 15-20 min.
  6. Serveras med lättvispad grädde.

Chokladsnittar

Det här behöver du…
200 gram margarin
2,5 dl strösocker
1 msk sirap
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl

Gör så här…
1. Blanda samman alla ingredienser i en skål för hand till en slät deg.

2. Dela degen i tre delar och rulla ut till längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck lätt på rullarna och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.

3. Grädda 13-15 min i 200 grader. Låt svalna lite. Skär sedan sneda snitt med en vass kniv.

 

Hoppas det smakar och lycka till! :)

Kram Lovisa <3

Laxrullar

Detta är ett väldigt enkelt recept på en väldigt god förrätt.
4pers
2 st tunnbröd
1 burk créme fraiche paprika och chilli
Några skivor gravad lax
Lite vitpeppar
Gör så här:

  1. Bred på ett lager med créme fraiche på tunnbröden.
  2. Lägg på den gravade laxen och ha på lite vitpeppar.
Lycka till och smaklig måltid! :)
Kramar Lovisa

Nyttigt formbröd

2 st limpor     175° i 1 1/2 timme.
  • 6 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl linfrö
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl mörk sirap eller brödsirap
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl torkade aprikoser
Gör så här:
 
  1. Hacka nötterna och de torkade aprikoserna grovt.
  2. Blanda alla torra ingredienser + aprikoserna och nötterna i en skål.
  3. Rör ner sirap och filmjölk. Blanda till en väldigt lös deg. Häll upp i två smorda formar.
  4. Ställ formarna på gallret på ugnens botten och grädda i 175° i 1 1/2 timme.
  5. Låt brödet vila i formen 10minuter innan den stjälps upp.
Lycka till och hoppas det smakar! :)
Kram Lovisa :)<3

Förlåt!

Asså jag är hemsk ledsen över att jag inte har uppdaterat min blogg på så länge, men jag har så mycket skolarbete att göra...:(
Kram Lovisa <3
RSS 2.0