Nyttigt formbröd

2 st limpor     175° i 1 1/2 timme.
  • 6 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl linfrö
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl mörk sirap eller brödsirap
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl torkade aprikoser
Gör så här:
 
  1. Hacka nötterna och de torkade aprikoserna grovt.
  2. Blanda alla torra ingredienser + aprikoserna och nötterna i en skål.
  3. Rör ner sirap och filmjölk. Blanda till en väldigt lös deg. Häll upp i två smorda formar.
  4. Ställ formarna på gallret på ugnens botten och grädda i 175° i 1 1/2 timme.
  5. Låt brödet vila i formen 10minuter innan den stjälps upp.
Lycka till och hoppas det smakar! :)
Kram Lovisa :)<3
Trackback
RSS 2.0