Rabarberpaj


Ingredienser:

  • 3 stjälkar rabarber
  • 2 msk potatismjöl
  • 0,75 dl strösocker

Smuldeg:

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör eller margarin


Gör så här:


Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl och strösocker. (Man kan om man vill först blanda potatismjöl och socker så blir det jämnare utspritt och man slipper klumpar.)

 

Sätt ugnen på 225°C. Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli lite varmare än kylskåpskallt till smuldegen ska göras.

Smuldeg:

Blanda vetemjöl och strösocker i en bunke. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp. Fördela smuldegen jämnt över rabarberna.





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0