Knäck

Ingredienser:

2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1 dl hackad mandel
Knäckformar
Gör så här:

  1. Blanda socker, vipgrädde och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull.
  2. Låt det koka upp och rör om då och då. Sänk värmen när det börjat att koka, men sänk inte mer än att det fortsätter att koka.
  3. Låt koka 20- 45 minuter tills smeten har blivit seg.
  4. Under tiden, plocka upp knäckformarna.
  5. Hacka mandel, med maskin eller med en kniv.
  6. Gör ett kulprov för att se om det är klart. Ta en klick av smeten i ett glas kallt vatten och se om man kan göra en kula av den. Då är det klart.
  7. Rör sedan i mandeln.
  8. Fördela sedan smeten i formarna.
  9. Låt stelna på kall plats.
  10. Förvara gärna i burk med smörpapper emellan så kladdar inte knäcken ihop.
www.recepten.se


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0