Rågkakor
Ingredienser:
50 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 tsk salt
2 msk sirap
1 msk brödkrydda (anis och fänkål)
13 dl rågsikt
Gör så här:
- Smält margarinet i en kastrull, häll i mjölken och värm till det är fingervarmt.
- Smula sönder jästen i en bunke och häll över degspadet. Rör tills jästen smälter.
- Tillsätt sirap, brödkrydda, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Knåda degen och dela den i fyra bitar. Forma runda bullar som plattas ut till runda kakor, ca 15 cm i diameter.
- Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.
-
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Kommentarer
Trackback